«Поїхали за враженнями!» – запрошує всіх головний open air літа – IV міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2021
15:03 12.07.2021
368

«Поїхали за враженнями!» – запрошує всіх головний open air літа – IV міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2021, який пройде просто неба у місті Тульчин Вінницької області з 27 по 29 серпня 2021 року!

Прем’єри, мюзикли, опери та балети, яскраве ексцентрик шоу, фентезі рок-опера, фантастична музична подорож для дітей, візуальні, вогняні шоу та багато інших сюрпризів!

Протягом трьох днів феєрія мистецтва вируватиме для тисяч глядачів, які приїдуть на фестиваль з усіх куточків України!

На OPERAFEST TULCHYN-2021 виступлять найкращі колективи з України та солісти з Канади, Польщі, Словаччини, України й Італії – загалом понад 400 артистів!

А на всі три дні місто Тульчин стане епіцентром культурного життя України.

Започаткований у 2017 році для того, щоб привернути увагу до порятунку унікальної історичної пам’ятки національного значення – тульчинського Палацу Потоцьких – OPERAFEST TULCHYN вже у перший рік проведення став безпрецедентним прикладом того, як якісна культурна подія може врятувати історію.

На започаткованому у 2017 році OPERAFEST TULCHYN у дивовижній атмосфері просто неба глядачі насолоджуються ексклюзивними прем’єрами заучастю кращих українських колективів, всесвітньовідомих артистів, зірок Бродвею і Disney Entertainment, провідних солістів Польської Королівської, Віденської, Берлінської опер та інших оперних театрів світу. Тульчин завдяки фестивалю отримує шалену зацікавленість туристів та неоціненний поштовх до розвитку.

За три роки (з 2017по 2019 рр.) фестиваль OPERAFEST TULCHYN :

  • відвідали понад 135 тисяч глядачів
  • взяли участь 1780 солістів та музикантів зі всього світу
  • залучено інвестицій для реконструкції території Палацу та підготовки проєктно-кошторисної документації для здійснення реставраційних робіт .

OPERAFEST TULCHYN-2021 – це потужна інвестиція у культурний ландшафт Вінниччини завдяки підтримці проєкту партнерами та амбасадорами: Українським культурним фондом, генеральним спонсором - Благодійним фондом «МХП – Громаді», що діє та сприяє розвитку громад у 15 областях України на територіях, де провадить свою діяльність холдинг МХП, багаторічних друзів, які завжди поруч – амбасадорів фестивалю, народних депутатів України Лариси Білозір та Миколи Кучера. Всі разом з головним організатором фестивалю – ГО «Інститут культурної політики» – об’єдналися для того, щоб фестиваль повернувся до Тульчина із новою мистецькою місією.

Кожен день на фестивалі матиме свою тематику, яка підказує глядачам, постановки якого плану їх чекають:

Перший день, 27 серпня, «Враження. Емоції. Почуття».

Другий день, 28 серпня, «Українська класика і сучасність»

Третій день , 29 серпня – «Золоті хіти».

Всі оперні вистави, що будуть представлені на OPERAFEST TULCHYN-2021, перекладені українською мовою.

27 серпня о 19:00 OPERAFEST TULCHYN відкриє блискавична опера-буфа «VIVA LA MAMMA (Нехай живе мама!), або Театральні порядки та безлад».

Це перша в Україні постановка всесвітньовідомої комічної опери геніального Гаетано Доніцетті, що з’явилась завдяки одному з найкращих театрів України – «Київська Опера».

Ця захоплююча вистава перекреслює усталені стереотипи про те, що опери нудні і цей музичний жанр віджив своє. Вона безумовно привабить фанатів-меломанів і стане неабияким відкриттям для тих, хто вперше потрапив на оперну виставу!

Диригент-постановник – Сергій Голубничий. Режисер-постановник – Віталій Пальчиков.

На прохання глядачів 27 серпня о 22:00 на OPERAFEST TULCHYN покажуть «Історії в стилі танго».

Цей дивовижний сучасний балет, що приголомшує чуттєвістю та красою, на фестивалі-2019 вперше показали у рамках нічної програми. На прохання глядачів: 

Пристрасне танго на пуантах! 

«Історії в стилі танго» - вишукана та спокуслива балетна постановка про чотири доленосні історії, у кожній з яких самотні серця шукають близького собі співбесідника у подорожі по життю. Це шалений вир пристрастей і кохання із дивовижною музикою А. П’яццолли, К. Е. Альмарана, К. Гарделя, Х.Родрігеса.

Диригент-постановник – заслужений діяч мистецтв України Ділявер Осман. Лібрето, хореографія, постановка – заслужений артист України Артем Шошин.

На завершення першого фестивального дня о 23:30 глядачів чекає неймовірна нічна програма – нове вражаюче вогняне ексцентрик шоу «White night» знаменитого театру вогню «East fire show» (м. Харків).

Саме цей театр є фіналістом шоу «Україна має талант».  Режисер-постановник — Ольга Лачко.

28 серпня о 16:00 на OPERAFEST TULCHYN буде феєрія для найменших глядачів! Фантастично-дивовижну подорож «Аліса в Країні чудес» за романом-казкою Льюїс Керрол представить Вінницький український академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського.

Під час перегляду абсолютно всі глядачі будуть почуватися щасливими, адже це подорож у дитинство, сповнена сюрпризами, руладами і пасажами.Чаруючий світ Фантастичної Країни Чудес, світ захоплюючих пригод, невірогідних метаморфоз, експансивно-імпульсивних танців, спалах емоцій!

У цьому казковому мюзиклі живописні картини змінюються одна за одною! Аліса, Чеширський Кіт, запальний Капелюшник, манірна Чирвова Королева - всі казкові герої співають, танцюють, жартують. Більше того - наймолодші глядачі й самі стануть частиною чарівно-музичного дійства-видовища, адже будуть грати з його героями та ще й танцювати «Гасаєм коло, коло!» Інсценізація, режисура, сценографія, музичне оформлення –  заслужений артист України Петро Авраменко.

 

Для забезпечення максимального комфорту діятиме спеціальна «Чартерна програма» з Вінниці.

У дні фестивалю, 27-29 серпня, зручні й сучасні великі автобуси будуть курсувати* з кінцевої зупинки на Західному автовокзалі.

27 серпня - виїзд о 15.00 (повернення у Вінницю - о 02.10);

28 серпня - виїзд о 15.00 (повернення у Вінницю - о 03.00);

29 серпня - виїзд о 15.00 (повернення у Вінницю - о 01.00);

Час виїзду сплановано так, щоб глядачі побачили повну програму кожного дня фестивалю.

Всі учасники «чартерних рейсів» гарантовано отримають місця у GOLD-секторі фестивалю!

Придбати чартерні квитки можна буде з третього серпня:

1) на офіційному сайті фестивалю https://operafest.com.ua

2) на сайтах https://afisha.vn.ua і http://bilet.vn.ua

3) у інформаційних центрах фестивалю, які будуть працювати з 3 серпня

Час роботи: з 14:00 до 19:00

Вінниця, вул. Театральна, 15 (1 поверх, оф. 102)

Тульчин, вул. Незалежності, 8 (бібліотека)

Телефон фестивалю (067)369-00-25

5) у касах «Афіша Вінниці»:

у «Вінницькому універмазі» (ліве крило) 

у тур-клубі «Бідняжка» (вул. Соборна, 7) 

у рок-магазині «Мобі Дік»

у Будинку офіцерів

у креативному просторі «CHERDAK»

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також