На Вінниччині відбулася презентація нових книг авторів з області у рамках тижня творчості членів Спілки слов’янських письменників України,
15:00 30.05.2021
276

На Вінниччині пройшов тиждень творчості членів Спілки слов’янських письменників України. В рамках якого відбулися презентації книг Бориса Гуменюка та Михайла Каменюка.

Презентація книг проходила у відділі науки та економіки ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. До заходу долучилися не тільки вінничани з різних куточків України та країн світу.

Борис Гуменюк, український дипломат, доктор історичних наук, професор презентував книгу «З щоденника посла України». Михайло Каменюк, поет, публіцист і видавець, презентував книгу «…й камінь стара латинь, й лісів слов’янська в’язь». Також в рамках заходу відбулася презентація виставки книг членів Вінницької крайової організації Спілки слов’янських письменників України.

Модератором заходу виступив Михайло Каменюк – поет, публіцист і видавець, заступник голови Слов’янських письменників України та Почесний голова Вінницької обласної організації НСПУ.

Серед почесних гостей також була присутня голова Київської міської організації Спілки слов’янських письменників України Влада Литовченко — Голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва, Радник міністра з питань сім'ї, молоді та спорту, доцент Міжнародного університету «Україна», курс «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО», лауреат Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» в номінації «Знакова постать».

Вона розповіла про ключові історико-культурні проекти, які втілювалися в Україні та за її межами. Зокрема, один із таких –  міжнародний культурно-просвітницький проект «Нас єднає Шевченкове слово» 2018 року, який презентує все українство у світі. Тоді посли різних держав взяли участь у відеофлешмобі «Заповіт єднає світ», під час якого декламували твір Великого Кобзаря різними мовами світу. 

«Українська спадщина надзвичайно багата і заслуговує на увагу не лише всередині держави, а й за її межами», – підкреслила Влада Литовченко.

У заході також взяла участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк. Керівник профільного департаменту розповіла про діяльність Видавничого дому «Моя Вінниччина», а також подарувала на згадку книгу «Визначні пам’ятки Вінниччини», видану українською та англійською мовами.

Свою книгу презентував і Михайло Каменюк  «…й камінь стара латинь, й лісів слов'янська в’язь».

У рамках заходу, присутнім презентували виставку книг членів Вінницької крайової організації Спілки слов’янських письменників України, а також вручили письменницькі квитки групі вінничан.

 

Читайте також