Жінка з Вінниці обвинувачується у вбивстві немовляти через необережність
10:40 19.07.2023
271

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомляє, що Вінницька окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні проти жінки з міста Вінниця. Її звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України - вбивство через необережність.

В результаті слідства встановлено, що 17 квітня 2023 року 33-річна жителька Вінниці пропонувала допомогти своїм сусідам у догляді за їх тримісячним немовлям. Однак, замість цього вона взяла дитину до себе та провела цілу ніч, споживаючи алкогольні напої у компанії двох друзів.

У стані алкогольного сп'яніння жінка, тримаючи немовля на руках, знаходилася на зупинці громадського транспорту, але не змогла утримати його і дитина впала на землю. Незважаючи на отримані травми, вона не звернулася по медичну допомогу, а, навпаки, намагалася приховати свій проступок.

Внаслідок отриманих травм тримісячний хлопчик помер. Жінці продовжено термін тримання під вартою як запобіжний захід.

Якщо вину жінки буде доведено у судовому порядку, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Варто зауважити, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину та не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та не буде винесено обвинувальний вирок суду.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також