Заступник мера з Вінниччини витратив на спецтехніку «зайвий» мільйон
11:49 20.04.2024
439

На Вінниччині посадовець однієї  із  громад добряче переплатив за спецтехніку. Гроші, щоправда, витратив не свої, а бюджетні. Тепер чоловік під слідством, йому оголошено про підозру.  Суд найближчим часом має прийняти рішення про запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінниччини.

За інформацією правоохоронців  організував схему заступник мера  однієї із територіальних громад Вінниччини. Він  залучив до вчинення злочину директора підпорядкованого комунального підприємства та місцевого підприємця.

Згідно з розробленим планом, проведено відкриті конкурсні торги із закупівлі спецтехніки для одного із комунальних підприємств Вінниччини, вартість якої була втричі завищеною від ринкової. Таким чином безпідставно з міського бюджету перераховано майже 1 мільйон гривень.

Заступнику міського голови слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Викрили схему з розкрадання бюджетних коштів слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та управління СБУ у Вінницькій області.

 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa