Вінницький суд виніс вирок чоловіку за умисне вбивство - 12 років позбавлення волі
16:30 22.05.2024
285

Вінницький міський суд ухвалив вирок чоловіку за умисне вбивство, присудивши 12 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115, ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба суду.

Суд встановив, що влітку 2021 року обвинувачений придбав мисливську рушницю, набої та багнет-ніж. Пізніше він переробив рушницю у нестандартну вогнепальну зброю в своєму гаражі.

25 квітня 2022 року, під час поїздки на велосипеді біля сільського озера, обвинувачений побачив трьох чоловіків, які вживали алкоголь. Він зробив їм зауваження, що призвело до сварки. Після конфлікту обвинувачений повернувся додому, взяв обріз і вирушив розшукувати чоловіків.

Неподалік одного з будинків обвинувачений побачив автомобіль з чоловіками, з якими був конфлікт. Підійшовши до автомобіля зі зброєю, він погрожував застосувати її. Потерпілий намагався заспокоїти обвинуваченого та забрати зброю, але той вистрілив йому в грудну клітину, внаслідок чого потерпілий помер на місці.

Після вбивства обвинувачений кинув обріз мисливської рушниці поруч з тілом.

Злочин стався в селі Іванів Хмільницького району. Обвинувачений не визнав свою вину під час судового засідання. Вирок наразі не набрав законної сили.

Довідково:

  • ч. 1 ст. 115 КК України - умисне вбивство.
  • ч. 1 ст. 263 КК України - носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї без дозволу.
  • ч. 2 ст. 263 КК України - носіння, виготовлення, ремонт або збут холодної зброї без дозволу.
  • ч. 1 ст. 263-1 КК України - незаконне виготовлення або переробка вогнепальної зброї.
Автор: Павло Петрушко
Читайте також