Вінницька СБУ допомогла арештувати нерухомість екснардепа України Олега Царьова
13:12 02.02.2024
271

Завдяки матеріалам СБУ, суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії росії 

«Мова йде про квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, йдеться про санаторій «Кірова» та музей «Садиба княгині Барятинської», де наразі проживає Царьов», -зазначено у повідомленні СБУ.

Загальна вартість арештованої нерухомості «ексрегіонала» становить майже пів мільярда гривень.

«Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна.

За даними слідства, після захоплення українського півострова Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до законодавства рф.

Таким чином він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді «податків», - йдеться у повідомленні відділу комунікації СБУ у Вінницькій області.

Також Царьов уклав договір з підрозділом росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів екснардепа.

Гроші за такі послуги колишній «регіонал» сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання рф, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові.

На сьогодні екснардепу повідомлено про підозру та за клопотанням сторони обвинувачення Вінницьким міським судом ухвалено рішення про накладення арешту на майно підозрюваного.

Зокрема:

- земельну ділянку у Київській області площею 0,15 га;

- житловий будинок у м. Ялті (АР Крим) площею 180,4 кв. м;

- об'єкти нерухомого майна у м. Ялті (АР Крим) – готельний та санаторний комплекси, гуртожитки, виробничі приміщення, господарські будівлі.

Загальна вартість арештованого майна – 460,6 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

 
 
 


 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також