Вінницька обласна прокуратура: підозра "міліціонеру днр"
11:35 24.01.2024
270

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності жителю м. Макіївки Донецької області, громадянину України (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний до 2012 року працював у правоохоронних органах України, зокрема на час звільнення обіймав посаду начальника сектора карного розшуку РВ Кіровського МУ ГУМВС у Донецькій області. 

У 2014 році, після окупації Макіївки з боку рф, підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з терористичною організацією «донецька народна республіка» та обійняв посаду начальника райвідділу у псевдоправоохоронному органі – «Червоногвардійський РВ Макіївського міського управління МВС ДНР». 

В середині 2022 року підозрюваний добровільно вступив у лави так званої «транспортної інспекції міністерств транспорту днр», яка формувала спільні загони з російськими військами. 

У складі таких підрозділів він їздив до окупованої Херсонщини таМаріуполя, де за наказом виконував фільтраційні заходи серед місцевого населення.  

За вказані злочини передбачено покарання 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також