У Вінниці розшукали зловмисника, який викрав гроші з банківської картки місцевої жительки
13:17 03.02.2024
316

2 лютого оперативники Відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції встановили та розшукали 32-річного правопорушника, який викрав гроші з банківської картки 40-річної мешканки обласного центру. За крадіжку, скоєну в умовах дії воєнного стану, чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області. 

Як розповів керівник Відділення поліції № 1 Вінницького райуправління поліції Тарас Калачик, згідно з виписками з карткового рахунку потерпілої поліцейські встановили, що невідома особа у січні неодноразово здійснювала розрахунки цією карткою в торговельних закладах та на АЗС.

Завдяки відеозаписам з камер спостереження правоохоронці встановили особу правопорушника, причетного до злочину. Ним виявився 32-річний раніше судимий за наркозлочин житель м. Хмільник.

Як з'ясували поліцейські, чоловік знайшов чужу банківську картку на одній з вулиць в обласному центрі та замість того щоб повернути її власнику розраховувався нею. Загалом правопорушник витратив 7180 гривень, а картку викинув.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такий злочин передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також