Судитимуть вінничанина, який продавав віртуальну техніку волонтеру з Одеси
13:21 05.12.2023
265

Судитимуть  вінничанина, який продавав  віртуальні  супутникові системи та зарядні станції для ЗСУ. Зловмисник отримав за неіснуючий товар майже 2 мільйони гривень. Чоловіку загрожує тривалий термін.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінниччини.

35-річний вінничанин познайомився із 33-річним одеситом, який займався волонтерською діяльністю. Дізнавшись, що  той шукає супутникові системи та зарядні для військових, запропонував допомогу, але гроші попросив наперед. Потерпілий  перерахував обвинуваченому 1 800 000 гривень, але замолений товар  такне отримав. Таким чином вінничанин «продав» двадцять дві супутникові системи «Starlink» та п‘ятдесят портативних зарядних електростанцій.

Схему  викрили слідчі слідчого управління спільно з працівниками Управління карного розшуку та кіберполіції у Вінницькій області.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта слідчі слідчого управління вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України передбачене покарання - до 8 років ув’язнення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також