Поліція Вінниччини викрила зловмисника за майже 40 крадіжками з банківського рахунку
20:31 27.03.2024
442

Співробітники Гайсинської поліції викрили особу, яка вчинила майже 40 крадіжок грошей з банківського рахунку особи, яку вона знала.

Відділ комунікацій поліції Вінницької області повідомляє, що 25-річний мешканець району Гайсин звернувся до правоохоронців із заявою про численні невідомі транзакції з його рахунку, виявлені в мобільному додатку.

У процесі розслідування підозра впала на 29-річного знайомого заявника.

Поліція з'ясувала, що підозрюваний, використовуючи довіру потерпілого, отримав доступ до паролю мобільного додатку та протягом тривалого часу здійснював несанкціоновані перекази коштів.

Огляд банківських виписок потерпілого дозволив встановити 38 випадків незаконних транзакцій на загальну суму понад 255 тисяч гривень.

Правопорушника знайшли за місцем його проживання у Гайсинському районі. 29-річному чоловіку оголошено підозру за статтею 185 ч. 4 (крадіжка) та статтею 361 (Несанкціоноване втручання в роботу систем) Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує про необхідність блокування втраченої або викраденої банківської картки для захисту коштів. Блокування можливе через інтернет-банкінг, гарячу лінію або відвідування банківського відділення. Також важливо повідомити в поліцію всі деталі крадіжки для ефективного розслідування. У разі знаходження чужої картки слід звернутися на гарячу лінію банку або до відділення для повернення власнику.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також