На Вінничині молодик зірвав прапор та пошкодив могилу земляків
09:42 21.12.2023
334

На Вінниччині вандал зірвав Державний Прапор України та пошкодив пам’ятник на могилах односельчан. Поліція встановила зловмисника, їм виявився раніше судимий  молодик.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Наругу над могилою та державним символом на місцевому сільському кладовищі вчинив 25-річний мешканець Бершадської територіальної громади. За цими фактами поліція розпочала досудове розслідування, - йдеться в інформації

Правоохоронці встановили, що подія сталась 11 грудня ввечері. Зловмисник, перебуваючи на території сільського кладовища, зірвав з могили загиблого військовослужбовця Державний Прапор та пошкодив елементи кріплення. На місці іншого захоронення він пошкодив пам’ятник.

Наразі чоловік затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання за вчинення днями ще одного кримінального правопорушення - крадіжки. 

За вказаними фактами слідство розслідує кримінальні провадження, відкриті за ч. 1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) та  ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.

За такі правопорушення передбачено покарання - до трьох років позбавлення волі.      

Слідчі готують необхідні матеріали для повідомлення зловмиснику про підозру.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Гайсинська окружна прокуратура.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також