На Вінниччині іноземець організував незаконну схему перетину кордону
21:01 21.10.2023
513

Іноземець організував «переправу» ухилянтів через державний кордон України. Схему придумав саме іноземець, а от у провідники взяв місцевого чоловіка. Вартість послуги складала 1400 доларів.

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області.

Зазначимо, що досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

На сьогодні установлено, що 44-річний іноземець, перебуваючи на території України, організував незаконне переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. До незаконної діяльності залучив знайомого жителя прикордонної зони.

Зловмисника затримали «на гарячому», в домоволодінні свого знайомого віу отримав від 500 доларів США, 400 з яких передав господарю оселі.

Втікачеві надав вказівки щодо перетину кордону, познайомив з «провідником», який мав довести   його до кордону з Молдовою в обхід спостережних постів.

Слідчим за погодженням з прокурором до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також