Мешканцям Київщини, які вчинили розбійний напад на вінницьку агрофірму, загрожує 15 років за ґратами
15:37 15.08.2023
282

Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ведеться досудове розслідування в кримінальному провадженні, де троє мешканців Київщини підозрюються у вчиненні розбійного нападу та заволодінні грошима підприємства.

В ході досудового розслідування встановлено, що 7 серпня 2023 року ці чоловіки прибули до Теплицької територіальної громади Вінницької області. Вони, застосовуючи предмет, схожий на пістолет, вчинили розбійний напад на охоронця сільськогосподарського підприємства та заволоділи грошовими коштами на суму близько 250 тисяч гривень.

Підозрюваним було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України. Запропоновані слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, на що отримано згоду прокурора.

У рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії з метою розкриття всіх обставин скоєних злочинів.

Якщо винність у вчиненні злочинів буде доведена до суду, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Варто нагадати, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину та не може бути піддана кримінальному покаранню, поки її вину не буде доведено у законний спосіб та встановлено обвинувальним рішенням суду.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також