3600 доларів США та 3400 євро за незаконне переправлення через державний кордон України – затримано двох вінничан
13:29 17.11.2023
259

Під процесуальним керівництвом прокурорів Вінницької обласної прокуратури були викриті та повідомлені про підозру два жителя Вінницької територіальної громади. Їм інкримінується організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, під час воєнного стану ці чоловіки забезпечували можливість виїзду за кордон для призовників, надаючи їм поради та інформацію щодо маршруту, умов та часу перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску. За ці послуги вони отримували 3600 доларів США та 3400 євро.

Наразі слідчим суддею було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, і до підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування ведеться слідчими управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

За вчинене правопорушення зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури нагадує, що згідно з Конституцією України особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також