Епідеміологічна ситуація щодо гепатиту А стабілізується в Вінниці: за добу не виявлено нових випадків захворювання
17:43 07.11.2023
271

Стан епідеміологічної ситуації в Вінниці поступово покращується, і за останню добу не було зареєстровано нових випадків захворювання на вірусний гепатит А. Цю інформацію надала Вінницька міська рада.

За даними Вінницької міської ради, станом на 7 листопада у медичних закладах міста залишається під наглядом лікарів 37 пацієнтів, зокрема 3 дітей, у яких вже був виявлений вірусний гепатит А, і ще 3 осіб з підозрою на це захворювання.

Загалом 86 пацієнтів вже були виписані з лікарні після успішного стаціонарного лікування. Тепер їх стан буде знаходити під медичним наглядом.

Згадується, що 24 жовтня Міністерство охорони здоров'я України оголосило про спалах гепатиту А в регіоні Вінниччини. Цього дня було госпіталізовано 60 людей з підтвердженим діагнозом гепатит А, серед них 14 дітей. З метою запобігання поширенню захворювання, з 30 жовтня рішенням міської ради Вінниці учні перейшли на дистанційне навчання.

31 жовтня Міністерство охорони здоров'я оголосило ситуацію щодо гепатиту А на Вінниччині "надзвичайною на рівні області". Загальна кількість хворих на вірусний гепатит А станом на вечір 6 листопада зросла до 285 осіб, з них 46 залишаються госпіталізованими, 165 вже виписані, включаючи 29 дітей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також