На Вінниччині безхазяйна гідроспоруда стала власністю громади. Хто отримає вигоду?
11:17 11.12.2023
283

На Вінниччині сільраді передали греблю. Приватний підприємець, який користується гідроспорудою дотепер, сплачуватиме податки до місцевого бюджету. До цього жодних вигод громада не мала - гідроспоруда була безхозною.

В прокуратурі  Вінницької області пояснюють, що водорегулюючу систему з греблею, яка служить автомобільною дорогою на місцевому ставку, використовує приватне підприємство, яке орендує цей водний об‘єкт.  Бюджет громади відповідних надходжень не отримує.Крім того гідросопруда руйнується без належного догляду  і згодом може завдати шкоду довкіллю. 

Позов до суду подала Жмеринська окружна прокуратура. Нещодавно рішення у цій справі було прийнято. Справедливість відновлено.

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду  задоволено позов Жмеринської окружної прокуратури до Мурафської сільської ради Жмеринського району про визнання протиправною її бездіяльності щодо невчинення дій, спрямованих на визнання гідротехнічної споруди вартістю 42 млн грн безхазяйним майном і набуття права власності на неї, - зазначено в інформації пресслужби.

Тож тепер селяни більш ефективно зможуть використовувати колективне майно.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також