«Бюджет шкільних проєктів»: з міського бюджету виділять більше 2 мільйонів на реалізацію ініціатив школярів
20:00 01.02.2022
261

У Вінниці стартував шкільний конкурс «Бюджет шкільних проєктів». Цьогоріч, на його реалізацію, у міському бюджеті передбачено 2,5 мільйони гривень.

У пресслужбі міської ради повідомили, що в рамках конкурсу школярі можуть подавати проєкти різної тематики: інфраструктурні, культурно-мистецькі, оздоровчо-спортивні, науково-просвітницькі та соціальні.

 Цього року з’явиться більше можливостей для реалізації проєктів, представлених учнями шкіл Вінницької міської територіальної громади, які розташовані у сільській місцевості. Для них визначається окрема квота, що складає не менше одного проєкту із загального переліку проєктів-переможців. Загалом, важливим у конкурсі є створення таких умов, щоб діти та молодь були почутими, а їх думка - врахована, - каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Зазначимо, участь в конкурсі ньому зможуть взяти учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Вінницької територіальної громади. Для цього у закладі мають створити шкільну координаційну раду, 2/3 складу якої становитимуть діти. Координаційна рада прийматиме заявки від школярів, розглядатиме пропозиції, визначатиме учнівські проєкти для голосування на шкільному етапі, а також оприлюднюватиме інформацію про конкурс на вебсайті, офіційних сторінках закладу у соціальних мережах.

Школярі повинні розробити проєкти відповідно до обраної тематики та подати їх на розгляд шкільній координаційній раді до 18 лютого. Після розгляду проєкту, учасники конкурсу у період з 21 лютого по 10 березня організовують інформаційну кампанію в учнівській громаді, в рамках якої роз’яснюють мету, актуальність та зміст ідеї проєкту. Після цього, з 14 по 18 березня, проходитиме шкільний етап голосування. Цьогоріч він знову відбуватиметься на онлайн-платформi E-DEM, до якої матимуть змогу долучитися всі заклади освіти.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також