Борщ за 150-річним рецептом: у Вінниці пройшла благодійна акція (ФОТО)
20:38 06.05.2021
709

Сьогодні у Вінниці пройшла благодійна акція на якій готували український борщ за старовинним 150-річним рецептом, повідомляє ilikenews.

Унікальне дійство проходило на території пабу “Вінницька реберня”. Ідея організувати подібну акцію у Вінниці належить директорці міжнародного Клубу Успішних Жінок Людмилі Станіславенко та учасницям Клубу.

Зовсім нещодавно, в столиці України, пройшов фестиваль українського борщу. Честь представляти  Вінниччину було надано директорці регіону КУЖ Вікторії Гуменюк. Саме тоді, під керівництвом усім відомого Евгенія Клопотенко, був встановлений рекорд одночасного приготування національної страви представниками 25 регіонів країни за авторськими унікальними рецептами.

 

Згодом було вирішено перенести український дух фестивалю у Вінницю та приготувати національну страву на рідній землі. За словами президентки КУЖ Людмили Станіславенко, борщ готувався за рецептом, якому більше 150 років. Він був відібраний серед десятків інших рецептів у вінницькій області та належить прабабусі вінничанки, учасниці Клубу, Анни Горобчук.

“Натхненні надзвичайним різноманіттям української страви, ми з колежанками із Клубу успішних жінок, зібравшись у Вінницькій реберні вибрали один із найстаріших рецептів якому вже понад 150 років та вирішили його приготувати. Наваристий, смачний, з чорносливом та м'ясом – саме таким борщем пригощали усіх охочих. Звісно, ми подумали й про тих хто не їсть м'ясо, тому приготували для них особливий борщ з грибами. Страви виявились надзвичайно смачними”, - розповідає Людмила Станіславенко.

Кожен охочий мав змогу скуштувати авторський борщ, але окрім культурно-просвітницької, акція проводилась з благодійною метою. За декілька годин було зібрано понад 4 тис. гривень. На ці гроші організатори закуплять традиційні українські вишиванки, які роздадуть міським пологовим будинкам.

 

 

Читайте також