В Одесі затримали колишнього бойовика батальйону "Спарта"
12:25 06.03.2023
254

Служба безпеки викрила колишнього бойовика російських окупаційних угруповань у ході контрдиверсійних заходів в Одеській області. Зловмисником виявився місцевий житель, який у 2015 році приєднався до батальйону "Спарта" терористичної організації "ДНР" і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

У складі ворожого угруповання, як повідомляється, чоловік обстрілював оборонні позиції українських військ, брав участь у боях в районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на "курсах" снайперів. Після отриманого поранення він покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну територію України. Згодом повернувся на постійне місце проживання в Одеську область, повідомляє СБУ.

Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя і, як зазначають правоохоронці, продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів. СБУ встановила його місцезнаходження і затримала. При обшуках за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру за участь у терористичній групі чи терористичній організації. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також