Одеська область серед топ-5 регіонів України за кількістю ДТП: аналіз та виклики
18:01 21.03.2024
259

За період з початку року Одеська область увійшла до переліку п'яти регіонів України з найвищою кількістю дорожньо-транспортних пригод. За даними Опендатабот, за два місяці в області сталося 181 ДТП.

Згідно з інформацією платформи, перше місце у рейтингу займає Дніпропетровська область (290 ДТП), друге - Львівська (247), третє - Київ (241 ДТП), четверте - Київська область (209). Одеський регіон увійшов у п'ятірку провінцій з найбільшим обсягом аварій.

У цілому по країні за січень-лютий сталося 2829 ДТП, що на 6% менше, ніж за аналогічний період перед початком повномасштабного конфлікту.

Раніше було повідомлено, що стан доріг у деяких частинах Одеської області є критичним. Це стосується, зокрема, дороги Роздільна-Старостино-Надія (Роздільнянський район), дороги від Новопавлівки до Перехрестового (Захарівська ОТГ) і під'їзду до села Омарбія (Ізмаїльський район). Останній ремонт цих доріг відбувся ще за часів СРСР, зауважують місцеві громади.

Голови громад закликають обласну адміністрацію знайти можливості для ремонту, враховуючи аргументи щодо безпеки та збереження життів людей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також