Пожежі та руйнування в Одеській області після нічної атаки з боку росії
12:31 19.07.2023
275

Одеська область стала жертвою нічної атаки з боку Росії, що призвело до поширення пожеж на одному з ринків. У результаті цих пожеж загорілося сім складських приміщень та одне складське приміщення, які, за попередніми даними, містили тютюнові вироби. Про це повідомив речник Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Олександр Хорунжий, під час брифінгу.

Зазначено, що Одеська область отримала найбільшу кількість ударів. Протягом усієї ночі працювали рятувальники, яких було задіяно 140 осіб та 36 одиниць пожежно-рятувальної техніки для боротьби з наслідками обстрілів з боку російських сил. Внаслідок атаки постраждало п'ять цивільних осіб, зокрема ті, що проживали у багатоквартирних житлових будинках.

За деталями, о 2:00 19 липня було підбито удар по ринковій території області, що призвело до виникнення пожежі у семи двоповерхових складських будівлях площею близько дві тисячі квадратних метрів. Для гасіння пожежі було залучено 43 рятувальники та 10 одиниць техніки. О 8:52 вогонь було повністю ліквідовано.

Також, внаслідок ракетного удару, постраждало складське приміщення, в якому, ймовірно, зберігалися тютюнові вироби. Площа пожежі склала одну тисячу квадратних метрів. Для тушіння пожежі залучили близько п'яти одиниць пожежно-рятувальної техніки та 14 рятувальників. Мобільно-оперативна група Головного управління ДСНС в Одеській області також виїжджала на місце події. О 8:30 пожежу повністю загасили, повідомив речник.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також