Покращення ситуації в Одеській області: евакуація та рятувальні операції в умовах снігопаду
18:40 27.11.2023
326

Ситуація з погодою та кількістю людей, що ризикують на дорогах, покращується, вказав Олег Кіпер, керівник Одеської обласної адміністрації.

Рятувальними групами вже було евакуйовано 1927 осіб, включаючи 138 дітей, і відбуксовано 538 транспортних засобів, включаючи 18 автобусів і 12 карет швидкої допомоги.

Кіпер зауважив, що для очищення доріг задіяно 218 одиниць техніки ДСНС та більше 800 робітників.

За його словами, наразі приблизно 150 автомобілів та 300 людей застрягли в снігових заметах.

"Ми робимо все можливе, щоб завершити рятувальні операції якнайшвидше. Залишайтеся в безпеці, утримуйтеся від виходу без нагальних причин, дайте можливість рятувальникам, поліцейським, енергетикам та комунальникам виконати свою роботу", - підкреслив Кіпер.

Також він відзначив, що пункт пропуску "Рені" працює, але повноцінний доступ до нього поки неможливий через значну кількість опадів.

Крім того, Кіпер розповів про проблеми з електропостачанням в Одесі через аварію на котельні, що призвела до відсутності опалення в певних частинах міста.

"Всі служби працюють над відновленням тепла. Ми намагаємося усунути проблему та запустити резервний котел, щоб забезпечити опалення в будинках вже сьогодні вночі. Але якщо зміни виникнуть, ми готові відкрити пункти обігріву в школах", - підкреслив він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також