Оцифровка книг і картин як відповідь на ворожі обстріли: захист культурної спадщини в Одеській області
09:20 31.01.2024
267

Одеська область, перебуваючи під постійними ворожими атаками та використовуючи короткі перерви між повітряними тривогами, активно працює над збереженням своєї культурної спадщини. У цьому їм на допомогу приходить місто Бремен з Німеччини.

Недавно Бремен передав Одеській області спеціалізоване обладнання для оцифровування - сканери для книг та об'ємних картин, як повідомили в місцевій адміністрації.

В умовах безперервних терористичних агресій ворога, збереження культурних цінностей набуває особливої актуальності. Важливо уберегти унікальні артефакти та твори мистецтва, які є ключовою частиною ідентичності нації та спадщиною всього людства. Вільне Ганзейське місто Бремен продемонструвало солідарність, надавши Одеській області 22 книжкових сканерів, 5 3D-сканерів для об'ємних робіт і монументального мистецтва, а також 5 моноблоків та інше обладнання для культурних установ регіону.

Як нагадування, у червні 2023 року Одеська ОВА (Україна) та Адміністрація Регіону Вільного Ганзейського міста Бремен (Німеччина) підписали Спільну декларацію про співпрацю, завдяки якій Одеська область регулярно отримує підтримку від німецьких партнерів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також