Одеська область розширює освітні можливості: 5 шкіл долучаються до проєкту STEM лабораторії
17:04 20.01.2024
388

В 2023 році п'ять шкіл Одеської області приєднались до проєкту STEM лабораторії. Це було повідомлено Одеською обласною військовою адміністрацією (ОВА).

STEAM-лабораторія - це інноваційний підхід до викладання природничих та математичних наук, який передбачає модернізацію фізичних кабінетів. Цей проект не обмежується одним приміщенням, а інтегрується у загальний навчальний процес, поєднуючи класичний поділ на предмети з міжпредметною інтеграцією. Оснащення шкіл сучасним технічним обладнанням, включаючи AR/VR та елементи штучного інтелекту, дозволяє учням здобувати практичні навички в галузі наук та технологій.

"Завдяки впровадженню STEAM-освіти у шкільний процес, виникає можливість створювати інтегровані курси, відкривати клуби робототехніки, 3D-моделювання, відеопродакшену, а також долучатися до участі у національних та міжнародних конкурсах зі шкільними проектами", - коментують у ОВА.

Також варто згадати, що Одеська область посіла друге місце у неофіційному рейтингу України за кількістю відкритих шкіл у очному форматі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також