На Одещині правоохоронці притягують до відповідальності сімох мародерів
21:00 27.03.2022
267

Зловмисники зазіхнули на три приватні домоволодіння, крамницю, автомобіль та скутер. Поліцейські вилучили у фігурантів практично все викрадене майно. За свої вчинки вони понесуть покарання.

27-річний житель Білгород-Дністровського району проник до будинку односельця, скориставшись тривалою відсутністю господаря, і викрав керамічні обігрівальні плити, праску, електричну кухонну плиту та кілька простирадл на суму майже 19 тисяч гривень. Коли потерпілий дізнався, що його обікрали, звернувся в поліцію, і правоохоронці відразу встановили, хто це зробив і куди подів чужі речі.

29-річний житель Ізмаїльського району обікрав житло в Одесі. Пошкодивши вхідні двері, зловмисник викрав у одесита електроприлади загальною вартістю більше двох тисяч гривень. Поліцейські розшукали його по гарячих слідах і вилучили викрадене майно.

Двоє мешканців Одеського району віком 43-х та 29-ти років також вирішили покращити матеріальне становище за рахунок речей знайомого, який через війну змінив місце проживання. З приватного домоволодіння чоловіка спільники намагалися забрати побутове приладдя та гітару, проте їхні дії помітили сусіди та викликали поліцію. Зловмисників затримали на місці злочину.

37-річний житель Березівського району в пошуках горілки проник у місцевий магазин, зламавши двері. Спиртних напоїв зловмисник там не знайшов, тому, щоб не йти додому з пустими руками, взяв продукти та побутову хімію більш ніж на шість тисяч гривень. Викрили правоохоронці чоловіка вже наступного дня. Весь крам у нього вилучили і повернули до торговельного закладу.

Ще один 40-річний чоловік з Ізмаїльського району обікрав автомобіль місцевої жінки, який вона ненадовго залишила біля ринку. В салоні був одяг, взуття та килимок для занять йогою загальною вартістю до двох тисяч гривень – зловмиснику знадобилося все. Поліцейські вислідили мародера по камерах відеоспостереження і повернули власниці частину речей, які той не встиг реалізувати.

І, нарешті, 48-річний житель Одеси викрав припаркований біля одного з житлових будинків скутер. Втім покататися на двоколіснику поліцейські зловмиснику не дозволили: чоловіка швидко викрили і мопед вилучили.

Зараз у територіальних підрозділах ГУНП в Одеській області тривають досудові розслідування злочинів. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі

Автор: Павло Петрушко
Читайте також