На Одещині чоловік на очах у своїх малих дітей побив дружину
15:22 08.10.2022
264

Житель Роздільнянського району в стані алкогольного сп’яніння на очах у своїх малих дітей побив їхню матір. Роздратувало зловмисника те, що жінка постійно просила взятися за розум і знайти роботу.  Про це повідомили в прес-службі ГУНП в Одеській області.

За півтора роки правоохоронці п’ять разів складали відносно громадянина адміністративні матеріали за домашнє насильство, передбачене статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Раз чоловіка притягнули до відповідальності, передбаченої статтею 125 Кримінального кодексу України, за побиття дружини та спричинення їй легкого тілесного ушкодження.

Правоохоронці регулярно проводили з кривдником профілактичні бесіди. Він визнавав свою провину, сплачував штрафи, каявся, але ставлення до сім’ї так і не змінив.

Враховуючи систематичний характер завданих страждань як дружині, так і малолітнім дитям, що були свідками того, як батько ображав маму, поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом домашнього насильства.

На підставі зібраних доказів, слідчі повідомили чоловікові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України. 

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також