Командир взводу ППО на Одещині продав майже весь дизель підрозділу
16:05 01.12.2023
293

Командир взводу ППО на Одещині продав майже весь дизель підрозділу, повідомляє пресслужба ДБР.

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) оголосили про підозру командиру взводу протиповітряної оборони Одеської області. Йому висунули звинувачення у тому, що він реалізував понад 20 тонн стратегічного палива під час російського повномасштабного вторгнення.

За службовим обов'язком військовослужбовець відповідав за отримання та видачу дизельного пального для підрозділу. Однак замість цього, з метою особистого збагачення, він незаконно реалізував понад 20 тонн пального з загального обсягу у 30 тонн, призначених для військових потреб. Збитки, завдані державі, склали понад 1,4 мільйона гривень.

Після відкриття кримінального провадження військовик повернув усю суму в повному обсязі. Зараз йому пред'явлено обвинувачення у недбалому ставленні до військової служби за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також