Фейкове відео роботи української ППО в Одесі: розкрито інформаційний обман російської пропаганди
20:02 14.08.2023
654

Фейкове відео, розповсюджене російськими пропагандистами, в якому показано, що українська ППО (протиповітряна оборона) відпрацьовує ракетний удар по супермаркету в Одесі, було спростовано Центром протидії дезінформації РНБО України.

Відео викривленою інформацією вказує на те, що українські ракети ППО помилково виштовхнули з траєкторії та вдарили по супермаркету в Одесі.

Центр протидії дезінформації прокоментував: "Насправді відео показує успішну дію української ППО. На знімках чітко видно, як українські ракети виходять з запланованої траєкторії та вразливо влучають у російську ракету, яка, після пошкодження двигуна, починає пікіровати у спіралеподібних воротах".

Вночі 14 серпня російські загарбники тричі атакували Одеську область, використовуючи дві хвилі ударних дронів загалом 15 штук, та 8 ракет морського базування типу "Калібр".

Від результатів нічної атаки постраждало багато будівель, включаючи супермаркет, багатоповерхівки, навчальні заклади, гуртожиток та аптеку. Три співробітники супермаркету постраждали, з них двоє госпіталізовані. Українські сили ППО змушено були збивати ракети над житловими кварталами, оскільки російські військові спрямовували їх у центр міста.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також