Двоє дітей загинули в медичних закладах Одеси: поліція розпочала розслідування
20:23 04.03.2024
462

В Одесі сталися трагічні випадки у медичних установах, де загинули двоє дітей: новонароджений та 9-річний хлопець. Інцидент з новонародженим стався у місцевому пологовому будинку, а смерть дев'ятирічного хлопчика зафіксовано в дитячій клінічній лікарні.

За інформацією Головного управління Національної поліції Одеської області, трагедія з новонародженим відбулася 16 лютого, коли одна з місцевих жительок народила близнюків, однак один з малюків помер під час реанімації. У зв'язку з цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за статтею про неналежне виконання медичними працівниками своїх обов’язків.

Другий випадок стосується 9-річного хлопчика, який помер 29 лютого. Хвороба дитини почалася 23 лютого з симптомів ГРВІ, після чого стан раптово погіршився, і хлопчика госпіталізували. Незважаючи на зусилля медиків, дитина померла у обласній дитячій лікарні.

У зв’язку зі смертю хлопчика поліція також ініціювала два кримінальні провадження для розслідування обставин події. Планується проведення судово-медичної експертизи, щоб встановити точні причини смертей обох дітей, повідомляють правоохоронці.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також