Кличко: Київрада знову збільшила допомогу військовим та виділила кошти на регулювання тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті
16:16 03.10.2023
253

Сьогодні Київрада на позачерговому засіданні проголосувала за збільшення фінансування міської цільової програми «Захисник Києва» на 1 мільярд 260 мільйонів гривень. Також депутати виділили Департаменту транспортної інфраструктури понад 1,2 мільярди гривень на регулювання тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Головним питання сьогоднішнього позачергового засідання сесії Київради було збільшення допомоги нашим захисникам. Зокрема, депутати проголосували за збільшення фінансування міської цільової програми «Захисник Києва» на 1 мільярд 260 мільйонів. Це – кошти на матеріально-технічне забезпечення сил безпеки і оборони. А саме: на придбання автотранспорту, БПЛА, оптичних прицілів, приборів нічного бачення, ремонт та відновлення техніки та інше необхідне. Це – субвенція, ми перераховуємо гроші військовим підрозділам, – зазначив мер Києва. – Також сьогодні Київрада виділила Департаменту транспортної інфраструктури понад 1,2 мільярди гривень на регулювання тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті. Бо ціна поїздки 8 гривень давно не відповідає собівартості проїзду. Оскільки вартість ми не підвищуємо, а транспортним підприємствам працювати треба, мусимо забезпечити їм таку можливість», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Київ постійно збільшує допомогу Збройним силам України. Із лютого 2022 року місто спрямувало сукупно вже понад 4,8 млрд грн на підтримку військових. Це з фінансуванням і міських цільових програм, і з коштами військовим підрозділам. Із них майже 3,5 млрд грн – у вигляді прямих субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші першочергові потреби військових частин міста, що виконують бойові завдання на передовій. Майже 800 млн грн – на виплату матеріальної допомоги захисникам та їх сім’ям. Понад 430 млн грн спрямували на забезпечення квартирами захисників і їх сімей.

На цей рік Київрада на підтримку військових – силам безпеки та оборони передбачила 5 млрд грн. (Це, окрім соціальної підтримки і виплат). Надало місто за цільовою програмою «Захисник Києва» і 800 мільйонів гривень, зокрема, на спорудження фортифікаційних споруд. Додатково передали з бюджету столиці – у вигляді субвенції Міністерству оборони, Генштабу 300 мільйонів гривень. Це кошти на закупівлю дронів, засобів радіоелектронної боротьби та інше найнеобхідніше українським бійцям на передовій.

Автор: Марія Петренко
Читайте також