Активiсти порахували скiльки коштiв з бюджету витратять на святкування Нового Року
09:30 30.12.2021
257

На святкування нового року з мiських та обласних бюджетiв витратили значнi суми. Активiсти руху «Чесно» порахували, скiльки українськi мiста витратили на святкування Нового Року, - передає ТСН.

На що витратили кошти i в якому мiстi встановили найдорожчу ялинку читайте в матерiалi.

У Тернополi вдалося зекономити на цьогорiчних новорiчних святкуваннях, оскiльки ялинку тут придбали ще кiлька рокiв тому, прикраси для неї — тiльки обновили. Загалом iз мiського бюджету витратили 200 тисяч гривень, а всi iншi витрати взяли на себе спонсори.

Трохи бiльше потратили у Львовi — 250 тисяч гривень з бюджету плюс спонсорська допомога. Зокрема, 17-метрову новорiчну ялинку подарував Василь Iванович Козленко, який отримав за це вiдзнаку з рук мера. 

Двiстi з лишком тисяч гривень витратили на ялинку у Полтавi. Тут вона теж буде багаторазова. 

У 400 тисяч гривень обiйшлося свято в Iвано-Франкiвську, де урочисте запалення вогнiв на ялинцi вiдбулося ще 3 грудня.  

За пiдрахунками аналiтикiв руху «Чесно», серед мiст, де на новорiчнi свята витратили найбiльше бюджетних грошей – Запорiжжя та Одеса. Київ – мiцний середняк. Днiпро та Харкiв iнформацiї про витрати не надали. 

У Києвi на п’ять новорiчних локацiй пiшло 5 мiльйонiв бюджетних гривень. Завдяки спонсорам цю суму вдалося збiльшити у кiлька разiв. Лише облаштування головної ялинки країни на Софiйськiй площi коштувало майже 30 мiльйонiв гривень. 

Одна новорiчна локацiя у Києвi стала приводом для вiдкриття кримiнального провадження. Минулого тижня полiцiя i прокуратура почали розслiдування, щоб з’ясувати, як i чому на головному залiзничному вокзалi з’явилась ялинка вартiстю аж 5 мiльйонiв гривень. 

У Житомирi за 1,5 мiльйона гривень прикрашають живу ялинку в центрi мiста. Грошi зазвичай витрачають лише  на святкове освiтлення. 

В Одесi продовжують освоювати видiленi з бюджету 12 мiльйонiв гривень. На Думськiй площi — все ще збирають сцену. На ялинку та iлюмiнацiю тут витратили 2,5 мiльйони гривень. Стiльки ж вклали у ремонтнi роботи. А ще закупили сiмдесят п’ять тисяч подарункiв для дiтей.   

Абсолютним рекордсменом iз новорiчних витрат стало мiсто Днiпро. На запит ТСН у мiськiй владi вiдповiли, що їх досi рахують. Загалом на гiрлянди, прикраси та освiтлення видiлено 62,5 млн грн. Майже 13 мiльйонiв коштуватиме новорiчна ялинка. Пiв мiльйона гривень пiде на подарунки дiтям загиблим на вiйнi воїнiв.   

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також