Кличко веде переговори з кількома виробниками про закупівлю вакцини для столиці
14:30 22.01.2021
258

Кличко: "Київ веде переговори з кількома виробниками про закупівлю вакцини для столиці".

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

"Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян», - сказав Кличко.

проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.

"Місто закупатиме вакцину напряму, у виробників. Вакцина, яку придбає столиця, буде застосовуватися виключно безкоштовно і для визначених категорій людей. Як тільки ми підпишемо контракт, я одразу поінформую про це киян, громадськість. А сьогодні я подаю на розгляд депутатів проект рішення про внесення змін до програми «Здоров’я киян» на 2021 рік, яке дозволить за рахунок міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати зазначені категорії киян", - сказав мер Києва.

Він у прямому ефірі, під час брифінгу, підписав розпорядження про відповідний проект рішення.

«Ми повинні  невідкладно ухвалити це рішення, щоб не зволікати з оплатою, як тільки буде підписаний контракт. Щоб Київ якнайшвидше отримав вакцину», - наголосив Віталій Кличко.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також