Медичні велотренажери з'явилися у центральних районних лікарнях
14:08 08.08.2018
254

На початку серпня центральні районні лікарні області, у рамках проекту Світового банку, отримали 32 діагностичні автоматизовані комплекси зі стрес системою велоергометр «AMADTEC ECGprp Strees-test» Medizintechnik Aue GmbH, виробництва Німеччини, з велоергометром ergoselect 50P (Ergoline GmbH).  Послуги на цьому обладнані надаються безкоштовно.

Велоергометр - різновид електронного велотренажера з точним настроюванням вимірювань навантаження, пройденої відстані, пульсу та інших показників тренування. Контролюючи параметри тренування - швидкість і серцевий пульс, він сам знижує або підвищує рівень опору педалей, залишаючи рівень навантаження незмінним. Використовується для виявлення латентної коронарної недостатності і визначення індивідуальної толерантності до фізичного навантаження. Вінницьке відділення «Мережі ЛЖВ» спільно з Київською школою економіки продовжує здійснювати моніторинг закупівель медичного обладнання, аналізує етапність виконання проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», працює з медиками та населенням в межах проекту. Працівники «Мережі ЛЖВ» провели опитування пацієнтів та лікарів щодо якості та достатності обладнання та послуг. Запитували про випадки нестачі витратних матеріалів та плати пацієнтів за послуги на придбаному обладнанні, що за правилами Світового банку заборонено.

На техніці розміщені відповідні інформаційні наліпки. Найбільш великими літерами написано, що послуги на цьому обладнані надаються безкоштовно.

Читайте також