Вінницький рибоохоронний патруль отримав нове обладнання
15:20 28.12.2018
252

28 грудня, Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області отримало сучасне обладнання, необхідне для успішної роботи. Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко передав для потреб служби квадрокоптер, гумову лодку, 4 тепловізори , 3 безшумні електромотори  та 4 гелевих акумулятора. Цей інвентар був закуплений коштом обласного екологічного фонду  на суму 261 тис. грн.

Андрій Гижко під час зустрічі зазначив: «Майже рік рибоохоронна служба працює у новому форматі: Управління було створене 11 січня 2018 року, тож нині  ми підводимо своєрідні підсумки роботи рибного  патруля у оновленому складі. Цьогоріч вперше були передбачені кошти з обласного бюджету на поповнення матеріально- технічної бази служби, зокрема – на боротьбу з  браконьєрством. Обладнання, яке сьогодні передається, сприятиме оперативному виявленню браконьєрів, швидкій фіксації порушень та передачі матеріалів до правоохоронних органів».

Посадовець підкреслив, що у річках Вінниччини, крім звичних  для  нас коропа, карася, судака, водяться і червонокнижні види риби,  які є особливо цінними для наших водойм і потребують збереження.

«Відтепер усі екіпажі інспекторів обладнані  радіостанціями, які вони можуть використовувати  там, де відсутній мобільний зв’язок. Тепловізори дозволять виявляти порушників у темну пору доби, а квадрокоптер з відеокамерою на відстані до 2-х кілометрів зможе відзняти усе, що відбувається на водоймах області. Це лише перші кроки:ми бачимо ефективність роботи, тож при наступному плануванні бюджету обов’язково  враховуватимо потреби у зміцненні матеріально-технічної бази Управління Державного агентства рибного господарства області»,- запевнив Андрій Гижко.

Джерело: Вінницька ОДА

Читайте також