У Вінниці урочисто відкрили новий торговий центр
10:42 02.08.2016
256

Під час будівництва торгового центру були дотримані всі європейські стандарти, передбачені для таких споруд. При проектуванні архітектори консультувались з активістами громадської організації «Гармонія», яка об‘єднує людей з обмеженими можливостями. Саме  вони,як ніхто інший, знають про недоліки багатьох  магазинів та кафе, які створюють труднощі  для людей з обмеженими можливостями і фактично не призначені для перебування там таких людей. Будівля вийшла сучасною, світлою і комфортною для всіх.

На відкриття  торгового центру «Юність» завітав народний депутат України Геннадій Ткачук. Нардеп зазначив, що торговий центр сприятиме економічному розвитку міста.

 - Сьогодні хочу привітати усіх з початком роботи нового торгового комплексу «Юність», - сказав нардеп. – Безумовно, хочу висловити слова вдячності міській владі та людям, які долучились до будівництва для введення його в експлуатацію.  Приємно, що місто розвивається, будується. Для мене це дуже важливо,  адже Вінниця - місто, в якому я народився та виріс, місто в якому живуть мої батьки та діти. Нині мешканці мікрорайону «Вишенька» отримали ще не лише новий торговий центр, а й  додаткові робочі місця. Завдяки податкам, які сплачуватимуть до міського бюджету,  розвиватиметься наше місто.

 Перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська привітала гостей свята з відкриттям і поділилась враженнями щодо торгового центру.

- Пройшовши торговим центром я була приємно вражена,- сказала заступник голови обласної ради. – Це дійсно заклад,який відповідає європейським стандартам. Сьогодні ми повинні сприяти інвесторам у відкритті подібних закладів для процвітання Вінниччини.

За словами депутата Вінницької обласної ради, голови постійної комісії з питань освіти, культури, духовності та історичної спадщини, голови ГО «Рада Вінниччини» та благодійного фонду Людмили Станіславенко торговий комплекс буде зручним для всіх мешканців міста.

- Приємно бачити, що у Вінниці відкрився європейський торговий центр, - наголосила Людмила Станіславенко. – Він насправді комфортний та доступний для усіх Вінничан. Різноманітні магазини та врахування архітектурної доступності для містян – це втілення інклюзії у нашому місті. Повністю погоджуюсь з усіма хто сьогодні виступав,адже відкриття торгового комплексу це створення нових робочих місць та збільшення надходжень до міського бюджету.

Активістка ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна наголосила,що «Юність» доступна для людей з особливими потребами.

- Існує гарний вислів не робіть для нас без нас, - сказала Людмила Нецкіна. – Тому,те що при будівництві інвестори консультувались з нашою громадською організацію – говорить про їх готовність чути про потреби людей. Я можу відверто сказати, що центр «Юність» доступний не лише для людей з інвалідністю,а й для вінничан на візках.

За словами директора департаменту економіки та інвестицій міської ради, Віталія Погосяна, міська влада сприяти інвесторам, які готові розвивати місто.

- Хочу долучитись до всіх слів,які сьогодні тут пролунали, - наголосив депутат міської ради. – Відкриття нового торгового центру демонструє розвиток нашого міста. Хочеться побажати новому центру розвитку та процвітання.

Після урочистого відкриття гості свята та усі бажаючі могли зробити шопінг у різноманітних магазинах.  Відвідувачам підготували широкий асортимент продуктів, одягу та інших необхідних речей.

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу ВДТ:

Читайте також