У Вінниці співробітники СБУ затримали «колекторів» з кримінальним минулим
15:31 12.07.2016
254

 

Під час спецоперації, проведеної одночасно в різних районах Вінниці, спецслужба затримала трьох членів банди. До складу угрупування входили неодноразово засуджені особи, деякі з них раніше притягались до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.

До зловмисників зверталися приватні кредитори, які пропонували «посприяти» у поверненні грошей боржниками. Учасники угруповання за «послуги» вимагали свій відсоток – надбавка до існуючої суми боргу. Правоохоронці задокументували численні факти силового вимагання боргів з громадян. У разі відмови зловмисники погрожували фізичною розправою, знищенням або пошкодженням майна.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили боргові розписки під заставу квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів, які доводять проведення кримінальних оборудок. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. Крім того, під час досудового слідства членам угруповання можуть інкримінувати скоєння інших злочинів. Також тривають оперативно-слідчі дії для встановлення спільників угруповання.

 

Читайте також