У Вінниці науковці обговорили інформаційні ресурси та інтелектуальну власність
12:02 15.05.2017
253

У Вінниці науковці зібрались, аби обговорити інформаційні ресурси, інтелектуальну власність, комунікації в освітньо-науковій та інноваційних сферах: філософські та прикладні аспекти. В рамках круглого столу, до якого долучилось студентство, представники державної влади, посадовці та науковці було обговорено не лише теоретичні, а й практичні питання.

Круглий стіл відбувся на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Учасники підняли питання філософських та загальнонаукових проблеми розвитку інформаційної сфери, освіти та науки в інформаційному суспільстві: теоретично-методологічні засади, проблеми права власності на інформацію та правового режиму інформаційних ресурсів в сучасній юридичній науці та практиці, інші актуальні питання.

За словами першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка керівництво області активно співпрацює з представниками ВУЗу.

- Сьогодні наше суспільство важко увити без сучасних технологій, - сказав Андрій Гижко. – Тому проведення подібних круглих столів має велике значення, адже в ході зустрічі було обговорено не лише теоретичні аспекти даних питань, а й практичні. Нині ми часто запрошуємо викладачів педагогічного університету до співпраці в рамках проектів, що реалізуються облдержадміністрацією та облрадою – це постійні фахівці, які надають нам консультації з декомунізації, практичні знання по історії Вінницької області. Зазначу, що сьогодні було приємно побачити, що до роботи долучились мої колеги – представники державних органів і судової гілки влади.

До роботи круглого столу долучилась голова постійної комісії облради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини, депутатка обласної Ради Людмила Станіславенко. Депутатка наголосила, що актуальність проведення круглого столу підтвердилась кількістю учасників. За її словами в умовах сьогодення обговорення інформаційних ресурсів, інтелектуальної власності й філософсько-прикладних аспектів надзвичайно мають велике значення для розвитку не лише підростаючого покоління.

- Перш за все я хочу подякувати за ініціативу проведення круглого столу, до роботи якого долучились науковці, представники державної влади та профільних департаментів, - зауважила Людмила Станіславенко. – В ході круглого столу науковці, які накопичували знання впродовж тривалого часу, поділились своїми знаннями з молоддю, яка долучилась до його роботи. Саме від молоді, залежить майбутнє нашої держави, адже наукова та політична еліта будуватиме ту країну, за яку ми сьогодні разом боремось.

Директор Науково-дослідного інституту інформатики і права НАПрН України Володимир Пилипчук наголосив, що лише спільними зусиллями можливо вирішити проблеми певного регіону.

- Тематика, яка була винесена на обговорення учасників круглого столу, має велике значення, - сказав Володимир Пилипчук. - На мій погляд добре, що тут були присутні представники органів державної влади та місцевого самоврядування. Адже лише комплексний розгляд всіх аспектів дозволить вирішити ті проблеми регіону області держави в цілому, які існують.

За словами завідувача кафедри правових наук та філософії Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Олександра Яременка держави які прагнуть до лідерства здійснюють активне управління інформаційною та інтелектуальною сферою. Науковець зазначив, що нині наука відіграє важливе значення у розвитку держави.

Організатором проведення круглого столу виступили Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, науково-дослідний інститут інформатики і права Національної академії правових наук України та головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області.

Читайте також