Тренінг для голів ОСББ: у Вінниці обговорили переваги створення об’єднань
14:44 10.07.2019
252

У Вінниці пройшов безкоштовний навчальний тренінг для голів ОСББ "Місце ОСББ на ринку комунальних послуг". Координаторка проекту ЄС/ПРООН "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)" у Вінницькій області Анастасія Ланіна почала тренінг з технічних питань, що стосувалися поширених помилок в постановці запитань щодо створення та функціонування ОСББ.

Практична частина тренінгу стосувалася висвітлення головних позицій закону "Про ОСББ", спрямування "грошових потоків", нововведень закону про ЖКГ ( 2017 року), порядку укладення договорів та рекомендацій, як обрати модель договірних відносин, спростовувалися певні "міфи", що побутували щодо укладення договорів і комунальних платіжок ОСББ.

Крім того, голови ОСББ ділилися власним досвідом організації роботи з мешканцями будинку, навели неймовірні приклади, виявляється, деякі об’єднання співвласників намагаються вплинути на боржників, заборгованість яких становлять 360 тис. гривень.

Також розглянули потенційні вигоди від створення Асоціації ОСББ. На даному тренінгу зареєструвалося 24 представника об'єднаних співвласників багатоквартирних житлових будинків, з окремим з них вдалося поспілкуватися журналісту сайту ilikenews.com.ua, який намагався з’ясувати, що змінилося в їхніх будинках після створення ОСББ.

Пані Наталія, голова ОСББ за адресою Стельмаха, 41 розповіла, що їх об’єднання існує всього 7 місяців, тому якихось вражаючих змін поки що не видно, оскільки об’єднання ще на етапі збирання коштів, але люди вже почали впорядковувати газони, висаджувати рослини, застосовувати певні елементи ландшафтного дизайну.

 Галина Дмитрівна, голова ОСББ за адресою академіка Янгеля, 46:

  • Вперше ми провели збори ще в жовтні минулого року, але тоді з того нічого не вийшло, а вже навесні молодь взялася а мене, мовляв, давайте щось робити. Зібрали ми збори і за нами пішло 90 % мешканців будинку, включно з магазинами і кафе, проти було тільки 3 квартири. У мене потужна група підтримки, вони зі мною всюди ходять, допомагають з реєстрацією та оформленням. Важко, але ми на правильному шляху.

Олександр Сергійович, ОСББ а адресою вул. Магістратська, 98 А:

  • Як об’єднання співвласників будинку ми вже існуємо не перший рік. Я не скажу, що все навколо зазнало докорінних змін, адже все залежить від людей, які не сильно прагнуть змін. Всі чекають, що їм хтось зробить гарно. Хочемо робити щось по опаленню і утепленню, принаймні маємо намір подати заявку на участь у відповідних проектах.
Читайте також
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa
Регіони
Сьогодні, 12:09
У Вінниці зaгорілaсь вaнтaжівкa