Людмила Станіславенко: «Робити добрі справи легко, особливо разом…»
13:48 11.01.2019
252

«Ні дня без добрих справ» - саме за таким девізом живе прекрасна вінничанка, депутатка Вінницької обласної Ради засновниця благодійного фонду Людмила Станіславенко. Вона – жінка-політик  нового покоління, відома благодійниця та громадська діячка, щира, смілива, цілеспрямована та безмежно віддана своїй справі.

У ній поєднуються розум та краса, витонченість та міцність, ніжність та неймовірна сила духу, а ще здатність співчувати, вміння організувати допомогу іншим, знайти ресурс та спрямувати його у відповідному напрямку.

Ритм життя Людмили Анатоліївни надзвичайно насичений, але їй вдається знаходити час на все. Вінничани та жителі області добре знають її та довіряють.

Саме тому до громадської приймальні Людмили Станіславенко ще в жовтні минулого року прийшла вінничанка Людмила Марчишена, у сім’ї якої трапилося горе. Більше року тому її 16-річний син Микола  проходив через дитячий майданчик, де на нього впала металева конструкція. Дитина отримала багато травм: перелом основи черепа, наскрізний перелом над лівим оком, розрив мозкової тканини лівої сторони голови та крововилив мозку. Лікарі боролися за життя Миколи впродовж 5 днів. Підліток прийшов до тями. І коли найстрашніше, здавалось, позаду, медики діагностували у хлопчика, ще одне захворювання - туберкульоз кісток хребта грудного відділу. Сьогодні юний вінничанин проходить лікування у Протитуберкульозному диспансері.

Дізнавшись про складну життєву історію родини Людмила Анатоліївна виділила кошти на реабілітацію дитини з депутатського фонду. Проте на цьому допомога родині Марчишених не завершилась. Цього ж дня вона почала продумувати, як можна допомогти дитині, зібрати кошти на лікування, аби він став на ноги.

Першим кроком для збору коштів став благодійний проект Марії Дитинюк «Добротворчість щасливих людей», до якого долучились успішні вінничани, серед яких і Людмила Анатоліївна. Впродовж жовтня-листопада учасники працювали над написанням авторських картини, на яких зображували своє минуле, теперішнє та сповнене планів майбутнє. Картини малювали у кілька етапів, а потім полотна представили широкому загалу.

«В рамках даного проекту, впродовж місяця я працювала над полотном «Троянда любові». Моя картина символізує глибокий внутрішній світ кожного з нас, який сповнений різноманітними почуттями. Троянда відображає гармонію нашого внутрішнього та зовнішнього світів», - розповіла благодійниця.

В рамках проекту команда Людмили Станіславенко зібрала чимало коштів на довготривале лікування 16-річного Миколи. За словами благодійниці, саме добро зараз особливо потрібно на Землі.

«Кошти на лікування Миколи ми збирали й під час щорічного проекту «Депутатська кухня». Даний проект був започаткований декілька років тому й націлений на збір коштів для важкохворих містян. Також до допомоги родині долучились мої друзі й просто небайдужі містяни. Наприклад, під час корпоративу найкращих друзів нам не просто вдалось зібрати значну суму коштів, а й знайти благодійників, які здійснили мрію хлопця – придбали для нього ноутбук. Хлопець хоче розвиватися й має велику жагу до знань, а комп’ютер був потрібний йому для навчання. Я переконана, що робити гарні справи легко, адже ти ділишся зі світом любов’ю та тими почуттями, які всередині тебе. Кожному з нас підсили зробити світ навколо кращим», - сказала Людмила Анатоліївна.

Щодня Миколка бореться з хворобою. Він дуже активний, хоч поки піднімається з ліжка із допомогою медперсоналу, займається фізичними вправами та наполегливо працює над собою. Після лікування у тубдиспансері йому планують зробити операцію (можливо і не одну), та ще й доведеться пройти курс реабілітації.

«Микола дуже активний і вже хоче підкорювати нові вершини. З таким бажанням впевнена, що досягнемо позитивних результатів», - зауважила засновниця БФ Людмили Станіславенко.

На данном изображении может находиться: 4 человека, в том числе Людмила Станиславенко, люди улыбаются, люди стоят, люди сидят и в помещении

Людмила Анатоліївна розповіла, що часто навідує хлопчика, передає йому подарунки та знайомить зі своїми друзями.

 «Продовжуємо збір коштів на лікування та реабілітацію хлопчика. Спільними зусиллями ми піднімемо на ноги Миколу та посприяємо здійсненню його мрій. Чужих дітей не буває…», - додала Людмила Анатоліївна.

Читайте також