«Безодня»: ветеран АТО презентував вінничанам книгу про війну
16:08 25.09.2019
258

Родинне видавництво «Дім химер» таки вирішило «чоботар не без чобіт» і видало книгу співзасновника згаданого видавництва Влада Сорда «Безодня». Саме презентація цієї книжки відбулася ввечері 24 вересня в «Е-книгарні».

Модератором заходу стала співзасновниця та головна редакторка видавництва «Дім Химер» Вікторія Гранецька.

Влад Сорд— учасник АТО, презентуючи власну збірку, розповів, що 90% епізодів, діалогів, персонажів, локацій — цілком реальні і тільки 10 % — фантастика і горор.

Відповідаючи на питання, для чого це робилося, сказав, що останніми роками активізувалася така течія, як ветеранська література в Україні, але більшість з цих книг — суха мемуаристика, а йому хотілося б «актуалізувати питання війни в контексті художньої літератури» для того, аби охопити ту аудиторію, яка ніколи не пересікалася з війною.

Навіть на обкладинці книги зображено шахту Бутівка, яка й символізує ту безодню, яка зазирає в душу кожному, до речі, глибина шахти понад 1200 метрів і є факти, що сепаратисти під час одного з боїв скинули туди своїх живих поранених.

Головне завдання «Безодні» показати, що ми, українці, не вічні жертви, а чорний десант, який проломить череп будь-якому ворогу від Донецька до Кремля.

Як сказано в передмові, персонажі Сорда настільки живі, що здається, ніби зараз зійдуть зі сторінок «Безодні» і «стрельнуть» у тебе цигарку, переважна більшість персонажів - реальні, багато хто донині живий, діалоги теж не були вигадані, тут немає героїзації і демонізації, тут є життя без прикрас — наголосив автор.

Тут чимало нецензурної лексики, але це реальність. Збірка гостра, страшна, після неї люди не можуть спати, але воно того варто.

Довідка: Засновники видавництва «Дім химер» своєю книжково-видавничою нішею вважають «увесь той пласт «темної» літератури (бажано з наліпкою 16+), що його наразі складають містично-психологічні трилери, горор, детективний нуар, соціальна фантастика, неоготика, темне фентезі, стім-панк, романи й оповідання на основі історичних містифікацій, екзистенційний (пост)апокаліпсис, футуристична (анти)утопія тощо»

Читайте також