У Вінниці зросла кількість смертей серед інфікованих на коронавірус
15:09 18.01.2021
257

У Вінниці зросла кількість людей хворих на коронавірус. За інформацією Вінницької міської ради станом на 17 січня з початку пандемії у місті  зареєстровано 11 243 випадки захворювання на COVID-19.

З яких, одужало 9 196 осіб, продовжують хворіти 1 848 осіб, померли 199 вінничан. Медики зазначають, що за останній тиждень почала зростати кількість інфікованих, також підвищився показник летальності від цієї хвороби.  

З кінця листопада ми спостерігали зменшення кількості хворих. Однак, у зв’язку з новорічно-різдвяними святами ми очікуємо зростання захворюваності.   Статистка останнього тижня вже демонструє збільшення кількості захворювання. Ми пов’язуємо це з тим, що вінничани ігнорували самі прості та ефективні засоби профілактики: не дотримувалися соціальної дистанції, не носили масок та перебували у місцях масових скупчень людей, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Варто зазначити, що з першого січня цього року змінилися правила виїзду мобільних бригад до пацієнтів з підозрою на CОVID-19. Таке рішення було прийнято НСЗУ. Відтепер тест на коронавірус можна буде здати у п’яти ЦПМСД міста, МКЛ №1 та №2, а також у пологових будинках №1 та №2. У цих закладах роблять швидкі тести, ІФА та ПЛР.  В пунктах забору з першого січня проведено 960 заборів матеріалу для ПЛР, зроблено 127 швидких тестів, набрано 201 зразок для ІФА. 

Читайте також