Вибори 2019: на Вінниччині відкрили кримінальне провадження через підкуп виборців
18:51 21.07.2019

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо підкупу виборців в на Вінниччині. Про це під час прес-конференції розповіла начальник відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник.

За словами речниці поліції станом на 16.30 до правоохоронців надійшло 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них 7 щодо незаконної агітації та 5 про підкуп виборців.

  • Ми зафіксували повідомлення, щодо факту підкупу виборців у Погребищенському районі, - сказала вона. - Поліцейськими затримано місцеву 54-річну жительку, яку підозрюють в тому що напередодні дня виборів вона роздавала грошові кошти в сумі 150-200 гривень. Попередньо мова йде про 170 чоловік. Сьогодні ж підозрювана фіксувала людей, які надавали підтвердження що віддали свій голос на користь одного з кандидатів в нардепи.

Зазначимо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження відповідно до 4 частини 160 статті – підкуп виборців. Подібне правопорушення карається ув’язненням терміном від 5  до 7 років. Наразі працює слідча група, проведено  першочергові слідчі дії.

Також в рамках прес-конференцій Анна Олійник повідомила, що до правоохоронців надходить багато інформаційних повідомлень. Мова йде про відсутність людей у списках виборців.

Окрім того, вона звернула увагу присутніх що в Чернівецькому районі було виявлено пусті акти з підписами членів комісії. Наразі проводиться перевірка.

Нагадаємо, спостерігaчі від ОПОРИ зaфіксувaли порушення.

Читайте також