Акція Femen обурила вінничан
15:51 14.11.2017
255

У Вiнницi, бiля магазину "Рошен" активiстка жiночої радикальної органiзацiї FEMEN спалила декоративний трамвай, який був улюбленою дитячою фотолокацiєю у мiстi.

Вiдповiдальнiсть взяли на себе учасники одiозної органiзацiї.

Вiнничани зранку почали жваво обговорювати цю новину, як тiльки вона з'явилася у соцiальних мережах та у ЗМI.

Здебiльшого, вiнничани засуджують цей iнцидент. Ось що вони пишуть у мережi Фейсбук.

Ирина Мохарь: Хворi на голову, що тут скажеш.

Виталий Дужак: Лексика (на вiдео, ред) у дiвчат вражає. Сумно усвiдомлювати що так багато тупої молодi, яка крiм матiв нiчого не знає.

Тарас Биховець:  Сподiваюсь,трамвайчик повернеться! Пане мер,може наше файне мiсто,обвiшати камерами вiдеонагляду?Чим побiльше!

Anna Tkacheva: Я ненавиджу, коли Вiнницю псують. Ненавиджу, коли трощать зупинки, викидають смiття де попало, коли руйнують, те, що стало прикрасою мiста. Але крiм обурення вчинком цiєї пришибляної, не менш вражає те, що там були люди, якi знiмали це на вiдео. Не втрутитись. Не зупинили. А просто знiмали. Завтра якесь, блимаючи грудьми, пiдпалить дитячий майданчик, тому що там написано Рошен, потiм магазин, тому що там їх солодощi продають... I можна безкiнечно писати "Де була полiцiя"? Але насправдi важливо, де кожний з нас, коли наше мiсто руйнують вандали.

Ирина Иванченко: Це жах.

Olga Remeshevska: Хотiлось дiзнатись яким чином i як будуть покаранi цi особи. Краще стягнути вартiсть пошкодженого майна, i вiдправити на громадськi роботи (пiдмiтати мiсто, мити пiд'їзди i т.п.) голяка.

У полiцiї Вiнниччини, вiдкрили кримiнальне провадження за частиною 4 статi 296 ККУ (хулiганство). Зараз нiкого не затримано, особу зловмисницi встановлюють.

Щоправда, у мережi були й схвальнi вiдгуки про цю iсторiю.

Наприклад, одiозний вiнничанин, Юрiй Павленко (Хорт), що перебрався у Київ, прокоментував пiдпал з полiтикую.

Юрiй Хорт:

ВIННИЦЯ. ПIДПАЛ IНСТАЛЯЦIЇ "РОШЕН"

Здається, FEMEN уже попалили все, що розмiщується навколо магазинiв "Рошен". У Києвi це були ведмедi на Арсенальнiй. Тепер iще трамвай на Соборнiй у Вiнницi. Треба вiддати належне: груди нових учасниць все бiльшi, а останнi акцiї все кращi (можливо, тут є якийсь зв'язок). По великому рахунку, з фемiнiзмом вони не пов'язанi, а цiлi декларуються полiтичнi.

I дiйсно, на сторiнцi FEMEN зявився допис, у якому органiзацiя навiть наголошує на полiтичнiй складовiй акцiї:

«Приводом для акцiї послужили черговi викриття фiнансових афер шоколадного бариги Петра Олексiйовича, пов’язаних з публiкацiєю “райських документiв”. Нехай горить трамвай подiбно вогненнiй колiсницi, назавжди вiднесе Порошенко туди, де немає нi високих податкiв, нi вiйни, нi злиднiв, нi українцiв, якi так ненависнi шоколадному барону».

Не зрозумiло лиш одне – боретеся проти влади i Порошенка – борiться з ним серйозно i влучно. Навiщо ж палити дитячi забавки?

Джерело: Прес Поінт
Читайте також