Зеленський став президентом. Що від нього чекають вінничани?
09:40 21.05.2019

Зважаючи на те, що ТОП-новина цих днів — інаугурація новообраного президента, яким став комік Володимир Зеленський, журналіст сайту «Перші Новини» вирішив запитати у вінничан, чи вдалося їм побачити трансляцію цієї події і які очікування вони мають.

  • Молода вінничанка Олеся налаштована радикально проти такого вибору.

«Це було моє перше голосування, і я вирішила поставитись серйозно до цього. Незважаючи на те, що усі мої друзі голосували за Зеленського, я дуже уважно читала його передвиборчі обіцянки, і багато з них не входять в обов'язки та зону впливу президента. Він часто посилається на Рейгана, навіть під час інаугураційної промови, однак, чомусь не зосереджує уваги на тому, що на відміну від Зеленського, у екс-президента Штатів був політичний досвід. Новий президент нічого не знає про політику та дипломатію, він вміє тільки жартувати і читати з листочка, а тому у мене дуже погані передчуття. Втім, будемо дивитись, що з цього вийде».

  • Вінничанин Павло, який навчається в одному з місцевих ВУЗів сказав, що давно перестав цікавитись політикою.

«Це планова операція, тому якихось надзвичайних очікувань від інавгурації немає, - поділився він. - А стосовно того, як в подальшому розгортатимуться події - побачимо. Змінити щось вкрай складно, бо політика - агресивне середовище, на кожну дію буде активна протидія. І щоб виконати передвиборчі обіцянки потрібна підтримка більшості».

  • Пенсіонерка Антоніна Володимирівна розповіла, що свій голос на виборах вона віддала за Володимира Зеленського.

«З цим кандидатом я пов’язую  сподівання на краще, на даний момент він виправдовує очікування, - сказала жінка. - Принаймні я не шкодую, що віддала голос саме цьому кандидату».

  • Домогосподарка Анастасія розповіла, що сподівається на зміни на краще, проте не вірить, що новому Президенту це вдасться.

«Скажу вам чесно, я голосувала за іншого кандидата, - розповіла дівчина. – Я вважаю, що в нашого нового Президента не достатньо досвіду, проте подивимось, що з цього вийде. Можливо ситуація в країні дійсно зміниться на краще».

  • Працівник державного підприємства Андрій розповів, що дивися інавгурацію новообраного глави держави та поділився своїми думками з цього приводу.

 «Так, дивився. Сподіваюсь, що він не рубатиме з плеча, адже в першому ж своєму виступі на посаді Президента він зробив ряд гучних заяв».

  • Вінничанка Любов, яка займається підприємницькою діяльністю зауважила, що сподівається на позитивні зміни в країні.

«Саму трансляцію ще не бачила, але вже чимало чула, - розповіла вона. - Природно, як і всі, сподіваюся на якісь позитивні зміни та зрушення».

Читайте також