Лайфхак для сільських громад, як придбати новий автобус за півціни
16:42 23.09.2020
265

Володимир Перепичай, сільський голова с. Станіславчик Жмеринського району  розповів  нашому виданню про те, як сільська громада, не чекаючи на допомогу від влади,  придбала новий комфортний автобус для підвезення  місцевих діток до школи та двох дитсадочків.

 Зокрема, очільник села поділився деталями: ще коли в області впроваджувався спільний проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». сільська рада вирішила скористатися наданими можливостями і подала проектну  заявку на участь, в якій обґрунтувала необхідність придбання комунального автобуса для підвезення дітей до навчальних закладів с. Станіславчик. Тут же була створена громадська організація "Мій Станіславчик'', яка і стала переможцем конкурсу .

В кінцевому підсумку населений пункт отримав новий автобус (50% фінансування  було з коштів ЄС, 50% —з бюджету громади і спонсорів). Придбаний транспортний засіб громадська організація передала на баланс сільської ради. Крім того, в населеному пункті було створено комунальне підприємство для обслуговування транспортного засобу.

На сьогодні на території громади відкрито три автобусних маршрути, по яких в здійснюється безкоштовне підвезення дітей в межах Станіславчика до школи та двох дитячих садочків.   Це  чи не єдиний  подібний приклад на теренах Жмеринщини,  не без гордості зазначає сільський голова

 

Читайте також