На Вінниччині буде створено територіальні органи Державної служби якості освіти
11:30 18.12.2018
252

17 грудня у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулась нарада щодо організації роботи Державної служби якості освіти у Вінницькій області.

За словами Ігоря Івасюка, 7 листопада 2018 року своєю постановою КМУ №935 Уряд прийняв рішення щодо утворення територіальних органів Державної служби якості освіти в кожній області та м. Києві. Реалізація вказаної постанови забезпечить розподіл компетенції та сфер відповідальності між Державною службою якості освіти та місцевими державними адміністраціями обласного та районного рівнів в частині оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти та державного нагляду (контролю).

«Зазначена Служба – це нова структура з новою ідеологією, основноюметою якої є допомога освітнім закладам, керівництву, вчителям у підвищенні якості їх діяльності та якості результатів навчання учнів. ДСЯО та її територіальні органи, насамперед, надаватимуть рекомендації щодо організації внутрішньої системи забезпечення якості освіти, проводитимуть інституційний аудит, затверджуватимуть за результатами експертизи освітні програми шкіл та братимуть активну участь у сертифікації педагогічних працівників»

Перші територіальні органи планується утворити в 6 регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Харківській областях та м. Києві, а впродовж 2019 року такі структурні підрозділи Державної служби якості освіти запрацюють в усіх областях України.

Під час наради обговорено деталі організації роботи Державної служби у Вінницькій області та її розміщення.

Джерело: Вінницька ОДА

Читайте також