Міська рада Вінниці почала виділяти земельні ділянки громадянам
10:16 03.04.2019
254

Наразі розпочинається процедура оформлення земельних ділянок громадянами, які відносяться до пільгових категорій та обліковуються у Вінницькій міській раді.

Формування такого обліку розпочалось ще на початку 90-х років. Сьогодні в реєстрі міськради обліковується більше 10 тисяч громадян, в тому числі пільгових категорій, які мають право на отримання земельної ділянки, серед яких і учасники АТО та ООС. В зв’язку з обмеженістю придатних територій для забезпечення таких осіб ділянками у законний спосіб міська рада розглядає і територію Вінниці, і прилеглу до міста територію.

На засіданні міської комісії по розподілу земельних ділянок було вирішено розглядати частину території Агрономічної сільської ради. Це землі сільськогосподарського призначення, які перебувають у державній власності, і розпорядником яких є Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Хто може отримати земельну ділянку?

Комісією сформовано список осіб, які наразі можуть звернутись до розпорядника земель із клопотанням та документами стосовно оформлення права власності на земельну ділянку для ведення садівництва.

Такий список відображений в протоколі комісії по розподілу земельних ділянок між громадянами та затверджений рішенням виконавчого комітету №851 від 28.03 2019 року. Він базується на даті включення в список бажаючих на отримання земельної ділянки, всебічного вивчення питання та аналізу пакета документів комісією.

Першочергове право на отримання земельної ділянки мають, зокрема інваліди 1-ї і 2-ї групи, сім'ї загиблих в АТО (ОСС), що обліковуються у списках.

Тобто виконавчі органи міської ради супроводжують процес оформлення громадянами вільних земельних ділянок.

Як оформити ділянку та дізнатись більше інформації?

 Щоб процес оформлення ділянок був організованим та зручним для вінничан, реєстрація людей відбувається згідно із затвердженим переліком у Прозорому офісі. До людей, які внесені у список комісією по розподілу земельних ділянок, телефонують працівники департаменту земельних ресурсів та запрошують до Центру надання адмінпослуг у відповідний день для подачі клопотань з метою подальшого оформлення документів на землю. Додаткову інформацію та консультації можна отримати за телефоном 53-12-07.

Читайте також