15-річна вінничанка – найкраща футболістка України
13:15 31.12.2018
253

Команда Вінницької обласної спортшколи Блохіна-Бєланова за підсумками сезону посіла другу сходинку у чемпіонаті України серед жінок (перша ліга) і є реальним претендентом на підвищення в класі.

Капітаном команди є 15-річна Юлія Христюк, яка також виводить на поле із капітанською пов’язкою молодіжну збірну України. За значні здобутки у жіночому футболі  Юлія ввійшла до списку кращих молодих футболісток 2018 року. Про це повідомили у Вінницькому обласному відділенні НОКУ.

Після голосування  28 тренерів і експертів вінничанка залишила позаду своїх конкуренток. Окрім того вона стала наймолодшою лідеркою дівчачого вітчизняного футболу.

– Наш клуб – один із наймолодших в Україні. Лише двом дівчатам понад 17 років. Решта – по 15-16 років. В складі наших суперників переважно грають старші футболістки. Але в першій лізі в основному все ж виступають спортсменки не старше 20 років, - розповіла Юлія.

Спортсменка додає, що для неї важливіші не власні індивідуальні показники, а результат команди. У майбутньому, після завершення школи, Юлія мріє грати у європейських чи американських клубах. Наразі дівчина фанатіє від англійського «Ліверпуля».

Джерело: Інформаційна Вінниччина

Читайте також