Вінницьким школярам не продаватимуть піротехніку
11:01 02.03.2021
257

Депутати міськради затвердили зміни до Правил додержання тиші на території міста Вінниці. Згідно правил, піротехніку не можна продавати дітям до 18 років. Також її не можна використовувати на прилеглій території розважальних закладів, кидати під  ноги перехожим, є й інші заборони.

Окрім того у Вінницькій міській раді зауважили, що з 22:00 до 08:00 години, категорично забороняється перевищення рівня шуму, який встановлений  санітарними нормами.

«Правила додержання тиші на території Вінниці загальнообов'язкові для дотримання на території Вінницької міської територіальної громади. Відтепер вони зафіксовані у Правилах благоустрою, і їхнє виконання перевірятимуть працівники Національної та Патрульної поліції спільно з інспекторами Муніципальної варти. За порушення правил передбачена адміністративна відповідальність - складаються адміністративні протоколи відповідно КУпАП, - наголошує начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.  

Які правила діятимуть у Вінниці?

  • Використання піротехнічних засобів повинні погоджуватись із уповноваженим органом місцевого самоврядування (при проведенні загальноміських заходів – з відділом культури виконкому міськради; заходів районного та особистого значення – з виконкомом міської ради).
  • Розважальні заклади, які розташовані у житлових будинках, повинні , забезпечувати обмеження часу роботи звуковідтворювальної апаратури до 22.00.

Що забороняється:

  • Забороняється з 22.00 до 8.00 використання звуковідтворювальної апаратури та інших джерел побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, інше використання піротехнічних виробів з перевищенням рівня шуму встановленого санітарними нормами.
  • Проведення на захищених об'єктах ремонтних та будівельних робіт, що супроводжуються шумом, рівень перевищення якого встановлено санітарними нормами: у робочі дні з 21.00 до 8.00, святкові та неробочі дні – цілодобово, без попередження мешканців прилеглих житлових приміщень, будинків про початок робіт і час їх завершення. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарні норми.
  • Стоянка транспортних засобів на прибудинкових  територіях поза спеціально відведеними місцями, за винятком спеціально обладнаних аварійних автомашин та спецтранспорту підприємств, що обслуговують житлові будинки та їхнє інженерне обладнання.
  • Використання піротехнічних виробів на прилеглих територіях  закладів ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе) розташованих в житлових будинках.
  • Реалізацію побутових піротехнічних виробів особам віком до 18 років.
  • Використання піротехнічних виробів, які створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, закладів освіти, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків.
Автор: І like News (28991
Читайте також