Людмила Станіславенко: українці покладають надію на владу, якій не довіряють
13:00 24.11.2016
255

Депутатка облради зазначила, що добре пам’ятає, як розпочиналась Революція Гідності. Та наголосила, що якби тоді влада дослухалась до народу -  кривавих подій, про які сьогодні українці згадують зі сльозами на очах, можна було б уникнути.

- Я чітко пам’ятаю початок Революції Гідності, - сказала Людмила Станіславенко. – У цей час ми з родиною були в Києві. На Майдані я побачила сотні людей, які вийшли боротися за своє майбутнє. Вони вийшли, аби показати тодішній владі, виключно мирним шляхом, що українці підтримують Європейський напрямок розвитку держави. У Вінниці все розпочалось з намету, який активісти встановили у центрі міста.

Громадська діячка зазначила, що у січні та лютому людей на Майдані втримала віра у те, що вони роблять усе вірно.

- На Вінницькому майдані були бабусі та дідусі, які приходили, не дивлячись ні на що, - поділилась спогадами Людмила Станіславенко. – Вони йшли з надією на краще. Це дійсно тримало, адже були моменти коли людей було дуже мало. І ось коли на вулиці міста вийшли студенти, розуміючи, що вони ризикують своїм майбутнім, ми зрозуміли, що робимо все вірно. Найбільше кожного з нас тримала надія, на Майдані було спокійніше, адже тут була інформація, бути вдома часом було просто нестерпно.

Людмила Станіславенко зауважила, що після Революції Гідності в країні є ряд покращень та зазначила, що лише спільними зусиллями влади та народу можна змінити ситуацію в країні.

- Сьогодні в нас парадоксальна ситуація, український народ на 80% покладає відповідальність на владу, яку вони обрали і при цьому 90% громадян їй не довіряють, - зазначила депутатка. – Поки не буде досягнуто консенсусу між цими двома речами - в Україні нічого не зміниться. Проте ми маємо певні здобутки. Нині можемо говорити про те, що в країні є армія, розпочався процес децентралізації. Нині маємо програму патріотичного виховання, а молодь вважає модним спілкуватися українською.

Читайте також